Budgetcoach Lage Mierde

Woon je in Lage Mierde en ben je het overzicht kwijt in je eigen administratie? Durf je je post niet meer open te maken? Ben je bang om in de schulden te raken? Of heb je al schulden maar kun je hierin zelf geen uitweg vinden? Dan is het verstandig om een budgetcoach in te schakelen.

Het kwijtraken van overzicht kan op verschillende manieren ontstaan. Mensen hebben soms een figuurlijk gat in hun hand en geven meer uit dan dat er binnen komt. Maar vaak zijn ingrijpende veranderingen zoals een scheiding, gezinsuitbreiding, verlies van baan of ziekte een belangrijke oorzaak. Personen met een laag inkomen maken al gauw (overlevings-)schulden omdat ze anders niet rond kunnen komen binnen het huishoudbudget.

Ik kan jou helpen om niet (verder) in de financiële problemen te komen. Dat wil zeggen: wanneer je schulden hebt opgebouwd, maar ook als preventie om erger (aanmaningen, incassokosten en schuldsanering) te voorkomen.

Het traject is globaal opgebouwd in een aantal stappen:

Intakegesprek
Dit is een persoonlijk gesprek van ongeveer een uurtje waarin we elkaar leren kennen en ik alvast een beeld kan krijgen van de situatie. Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend. Wederzijdse verwachtingen en vertrouwen zijn heel belangrijk. Wanneer jij met mij verder wilt wordt het contract getekend en stel ik een budgetplan op.

Inventarisatie & overzicht
Dit onderdeel is de basis van het budgetplan. Allereerst gaan we kijken op welke manier jij overzicht houdt in je financiën en waar dit misschien beter kan. De administratie wordt geordend en er worden een jaar- en maandbegroting gemaakt. Het budgetplan wordt helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Coaching
Waar een budgetcoach zich onderscheidt van schuldhulpverleners, budgetbeheerders en vrijwilligers is coaching, de naam zegt het al. Door middel van gesprekken kijken we naar de manier waarop jij keuzes maakt. Vaak is het nodig om nieuwe inzichten te krijgen zodat jijzelf weer verantwoord met je eigen geld kunt omgaan. Wanneer er schulden zijn ontstaan kijken we naar de oorzaak zodat problemen uit het verleden in de toekomst kunnen worden voorkomen. Ik geef waar nodig geld besparende tips en kijk welke middelen ingezet kunnen worden om jouw inkomen te verruimen.

Nazorg
Wanneer het overzicht terug is en jij zelfstandig met je budgetplan aan de slag kunt, blijf ik bereikbaar. Heel logisch dat er af en toe vragen bij je naar boven komen of dat er toch ergens iets is misgegaan. Ik blijf nog een tijdje contact houden, als stok achter de deur.

Voor meer informatie verwijs ik je door naar de onderwerpen op deze site. Bij vragen: neem gerust vrijblijvend contact op!